Pysselparet

 
 
 
 
 
Både Mats och jag gillar att pyssla. Med ganska olika saker, men ändå är vi båda kreativa av oss. Just nu är vi inne i en period där dator och tv är avstängda för det mesta och vi båda sitter på kvällarna under våra lampor och pysslar med våra händer.
 
Jag har verkligen funnit en passion i kalligrafi. Jag fick en kalligrafipenna, bläck och ett vackert block av Mats förra våren som han köpte i Dublin i ett gammalt, välkänt bibliotek som jag har glömt namnet på för tillfället. Jag använder blocket som övningsblock där jag hittills bara har skrivit mitt namn många, många gånger för att lära mig pennan och de olika teknikerna. Jag funderar över att skriva in citat och ordspråk jag gillar i den nu när jag känner mig mer säker.
 
En av fördelarna med att Mats har en stor familj är att jag får använda pennan att skriva på många dop- och gratulationskort. Det är så kul! Men självklart blir det aldrig så bra som jag vet att jag kan när jag skriver till någon annan... Lite otydligt och snett blir det, men vad gör det? Det är kul och det är huvudsaken!
 
Jag har alltid gillat att skriva och får ofta höra att jag har en fin handstil. Det gör mig varm i hjärtat, just därför att jag alltid har velat skriva vackert men inte tyckt att min handstil är så vidare fin. Men jag tror det är för att jag har jämfört den med mina äldre släktingars vackra skrivstil. Ååh vad de fick lära sig att skriva vackert förr i tiden! Tror det är det jag gillar med kalligrafi, att det blir så likt gammaldags skrivsstil. Det är som en blandning mellan vacker skrivstil och fantasyinspirerad skrift. Det gäller också att få rätt tryck i pennan för att få ut mycket eller lite bläck, beroende på var i boktaven en befinner sig. Det är en utmaning och det gillar jag också!
 
 
 
 
 
 
Mats har hittat en hobby i att måla små figurer till 40k-spel. Jag kan inte så mycket om 40k, men jag ska försöka förklara lite smått. Det är ett SciFi-rollspel (utspelar sig alltså i rymden) som även finns som brädspel. Ett rollspel är som ett spel utan dator, tv eller spelbräde. Det utspelar sig helt i spelarnas huvud och spelarna leds av en spelledare som förklarar hur omgivningarna ser ut och vilka de möter. Sen är det upp till spelarna att berätta hur de reagerar och agerar. Så får de poäng efter olika system som jag inte är så insatt i. Det går även att köpa små figurer och spela 40k på ett bord eller liknande. Då blir det samma princip fast lite likt att spela på ett spelbräde. Mats har ett stort, ihopfällbart bord och massa små figurer och rymdskepp som han målar så att de får mer liv.
 
De här halva gubbarna som ni ser på bilden är till ett brädspel med regler, spelbräde, spelpjäser och allt annat som hör till brädspel. De var helt gråa från början och nu har Mats målat klart dem. Han använde samma färger som han använder till att måla sina andra gubbar, de som han spelar med på det stora bordet. Jag är så himla imponerad och jag sa till Mats att jag bara måste få lägga upp bilder på figurerna på bloggen. Kolla vilka detaljer! Hur gör han? De är ju så små och de gubbarna som han spelar med på sitt stora bord är ännu mindre men lika detaljrika. Jag tycker de är så fina och det går undan när han målar dem. "Så! Nu är jag klar med tre gubbar till." låter det titt som tätt inifrån hans datorrum på kvällarna. Han har verkligen talang för det här och har även satt sig in i olika tekniker. Ja, jag är stolt. Bäst att förtydliga ifall det inte kom fram ordentligt i texten, hihi.
 
Det är så skönt att kunna sitta var och en för sig men ändå tillsammans. Vi pysslar med våra separata saker och vet egentligen inte så mycket om det den andre sysslar med. Ändå ger vi varandra feedback och beröm och är enade i vår kreativitet. Vi är ett riktigt pysselpar just nu.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0