Filosofi och fobi

 
 
Jag har lagt till en ny kategori på bloggen: filosofi. Ibland när jag skriver inlägg tycker jag det är så svårt att veta i vilken kategori jag ska lägga dem. Som att det saknas något. Tror det är filosofi jag har saknat. Att bara få skriva av mig det jag tänker på. "Sväva i väg" kanske en del skulle kalla det. Vilket jag ju gör i många inlägg, men har inte haft någonstans att lägga dem förut. Jag tänker som så att det är via att filosofera som vi kommer fram till svaren. Att det är så de svåra frågorna har lösts. Att utgå från den faktan som finns och sedan undersöka olika vägar att gå för att hitta ännu mer svar. Som Albert Einstein sa: "Education is not the learning of facts, but the training of the mind to think.". Att utbildning inte handlar om att memorera fakta, utan om att lära sig att tänka.
 
 
Något jag har tänkt på ett tag nu är det där jag skrev för något inlägg sedan. Om att jag inte är rädd för att bli rädd, eftersom jag är rädd nästan hela tiden. Tror det är därför jag inte har någon fobi. Inte vad jag kan komma på i alla fall. Det kom upp för några år sedan. Vi pratade om rädsla och jag kunde inte komma på att jag har en enda fobi. Jag har fått svindel ett par gånger i mitt liv, men båda gångerna stod jag högt upp på rangliga stegar. Så det räknas kanske som befogad rädsla? Jag är inte höjdrädd annars. Gillar inte att vara fasthållen eller instängd och har svårt för att bli jagad. Men det är inget som förlamar mig av skräck. Så kanske hindrar min konstanta oro och nervositet mig från att faktiskt känna riktig skräck. Tror inte min kropp skulle klara av det.
 
 
Det var lite tankar så här på förmiddagen. I dag är vi ett helt gäng som ska gå och se den nya Star Wars-filmen. Sen är det tre arbetsdagar kvar för Mats innan vi åker till mina föräldrar över jul.
 
 
Ha det gott <3
 
 
 
 
"Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination incircles the world."
- Albert Einstein
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0