Bokmärken

 
 
 
 
I en låda hittade jag min farmors bokmärken från när hon var liten. Två böcker med bokmärken har jag fått av henne. De är från slutet av 40-talet fram till mitten av 50-talet skulle jag gissa på.
 
 
 
 
 
 
De föreställer blommor och bebisar och änglar. Är inte dessa underbara? Får en sådan julkänsla av dem.
 
 
 
 
 
 
De här föreställer olika sagor. Det finns sagor bland de här bilderna som jag aldrig har hört talas om. Så som Grötgrytan, Fru Holle och Svinvaktaren. Jag tycker de är så vackra, men det syns vilken tid de är ifrån. En hoper blonda flickor och gossar! Till och med Aladdin högst upp till vänster är en lintott i tyska lederhosen...
 
 
 
 
 
 
Hur fin är inte den här på Askungen? Blir helt tagen av den. Så vemodig.
 
 
 
 
 
 
Och den här, som inte föreställer någon saga och som är ganska stereotypisk, men ändå så symbolisk. Fast jag kanske känner så på grund av att jag tänker mycket på det som händer i North Dakota. På standwithstandingrock.net kan ni följa med i vad som händer i protesterna mot bygget av den nya oljeledningen och hur ni kan hjälpa till om ni vill.
 
 
Det finns många sådana här bokmärken med olika länders flaggor i farmors bokmärkssamling. Blandat med allt det andra vackra. Samlade själv bokmärken när jag gick i lågstadiet, men de var inte på långa vägar lika fina som dessa och jag minns att jag var så glad när farmor gav mig sina.
 
 
Dessa vårdar jag ömt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0