Du är stark

 
För en vecka sedan vaknade vi upp till en annorlunda värld. Har ni återhämtat er? För exakt en vecka sedan blev en rasistisk, misogyn person som är anklagad för sexuella trakasserier, vill satsa på fossilt bränsle och kommer gå till rättegång anklagad för svindleri världens mäktigaste man. Skrämmande. Men jag tycker faktiskt inte det är mer skrämmande att hans finger vilar på atombombens avtryckarknapp än om det vore den andra kanditaten. Varför? Därför att Trump är feg och väldigt mån om att skydda sig själv och sina tillgångar. Att ge sig ut i krig är nog det sista han vill. Det som jag tycker är skrämmande är att så många röstade på honom. Att så många människor i världen delar hans åsikter. Jag skriver världen därför att det vore naivt att säga att vi inte ser samma trend även i Europa och Sverige. De högerextrema får fler och fler röster. Men det är samtidigt glädjande att se vilka som har sådana åsikter. Bland de så kallade millennials, eller generation Y (de födda efter 1982), var det väldigt få som röstade på Trump. Och de unga som röstar högerextremt i världen är främst vita, arga män. Dessa synsätt kommer dö ut med de äldre generationerna och kärlek och gemenskap kommer råda. Femininitet kommer inte längre ses som någonting svagt och löjligt utan kommer vara normen = omtanke, mjukhet, acceptans. Jag känner det så starkt i hela kroppen.
 
 
Vi går faktiskt in i Vattumannens tidsålder just i denna stund. Tror det är därför det är så kaotiskt i världen just nu. Vi går in i en mer harmonisk tidsålder (Som inte är så "flummigt" som det låter. Handlar om planeternas positioner och energier som vi människor är lika känsliga för som alla andra djur på planeten. Vare sig vi är medvetna om det eller ej. Tänkte skriva mer om det i ett annat inlägg) och de som fortfarande vill leva i en värld där den rike, vite, heterosexuelle mannen har mest makt kämpar med klor och huggtänder för att den världen ska få finnas kvar. Det kommer vara kaotiskt ett bra tag, de priviligerade ger inte upp makten så lätt. Men jag har ändå tro på att kärleken kommer segra en vacker dag. Och svaret finns i de yngre generationerna. Det är de yngre som är feminister, veganer och pacifister. Det är de yngre som är inkluderande och öppna och de äldre kan kämpa hur mycket de vill för att det "ska vara som det alltid har varit", men de kommer inte att lyckas. Kärlek och femininitet kommer råda i framtiden. Eller så går vi under. Och då kan vi lika gärna göra det bästa av tiden vi har kvar och sprida extra mycket kärlek och positivitet.
 
 
På tal om femininitet. Det mesta som kommer ut ur Trumps mun är i mina öron bakåtsträvande, rasistisk dynga. Men en sak håller jag med honom om. Att Hillary har spelat på kvinnokortet. Det tar emot att skriva så för vi kvinnor måste hålla ihop och inte trasha varandra om vi någonsin ska få uppleva en jämställd värld. Men nu är det inte vilken kvinna som helst vi pratar om utan en kvinna som har tagit sig nästan hela vägen fram till att bli den mäktigaste personen i världen. Tror ni hon har gjort det med hjälp av mjukhet, omtanke och kärlek? Det tror inte jag. Vi lever i männens värld och som det ser ut i dagsläget måste kvinnor bli mer som männen, det vill säga hårda och kalla, för att nå framgång. Kvinnor måste dessutom jobba dubbelt så hårt för att ta sig fram. Ingen av USA:s presidenter genom historien har tagit sig till den mäktigaste positionen i världen genom att vara snälla och godhjärtade människor. De har garanterat trampat folk på tårna, lurats och gått över lik. Även Kennedy, Hillary och Obama. Vill du vinna spelet måste du spela efter dess regler. Därför tycker jag det också är skrämmande att människor röstade på Hillary enbart därför att de ville se en kvinna som president eller på Obama för att han skulle bli den första mörkhyade presidenten. Utan att bry sig om deras politik. Hillary är en hök som är positivt inställd till krig. Hon försökte övertala Obama till olika invationer medan hon var hans utrikesminister. Hon har spelat på att hon är kvinna sedan hon bestämde sig för att ställa upp som kanditat därför att hon visste att det skulle ge henne röster. Eller, andra har i alla fall gjort det. Och det har tyvärr slagit ut Bernie Sanders som i mina ögon var en mycket bättre presidentkandidat än de två som det stod emellan nu.
 
 
Men å andra sidan är det ju en vacker handling att rösta på Hillary eller Obama för att förtryckta ska få bestämma och en handling som visar att en vill förändra världen. Medan en röst på Trump är ett tydligt ställningstagande att en vill gå tillbaka i tiden en sisådär hundrafemtio år. Och jag vet vem jag hade röstat på av Hillary och Trump. På samma sätt som jag vet vilka jag skulle rösta på om det enbart stod mellan Socialdemokraterna och Moderaterna i Sverige. I mina ögon finns det "lesser evil", och det är de som inkluderar flest individer i sin politik. Men det kan inte ha varit lätt att vara medborgare i USA den senaste tiden. Därför skulle jag nog, om jag varit amerikan, inte ha röstat på varken Hillary eller Trump utan på ett mindre parti. Så som jag gör i Sverige. Få in så mycket jämställdhet, jämlikhet och rättvisa i det politiska systemet som möjligt. Tänker alltid rösta på det som jag tror är minst skadligt för männskligheten, de andra djuren och planeten. Tänker använda den makt jag har att förändra så mycket jag kan. Hade förmodligen röstat på The Humane Party (klicka för att komma till deras officiella hemsida) som är ett veganskt parti. Hur otroligt är inte det? Att det finns ett parti som fokuserar på att få slut på massmorden och förtrycket av andra djur i USA. Kan inte hitta något feministiskt parti i USA som ställde upp med presidentkandidat, annars hade jag förmodligen övervägt att rösta på dem om jag bodde på andra sidan Atlanten. Vi måste få en mer feminin värld. Att vara feminin är inte svagt eller löjligt - det är det som kommer rädda världen. Det är det som kommer göra att vi bryr oss om varandra och hjälper varandra. Och det är det som kommer göra att vi slutar vara tyranner mot andra djur och slutar förstöra och utrota.
 
 
En annan sak som oroar mig med Trump som president över USA är klimatet. Han har sagt att han vill satsa på fossilt bränsle och gå ur FN. Är helt övertygad om att han kommer skita i klimatavtalet från december 2015 helt och hållet. Det tror jag inte Hillary skulle ha gjort. Å andra sidan är väl klimathotet ingenting som USA någonsin har brytt sig om. Inte ens Obama som ju bland annat har godkänt bygget av den nya oljeledningen i North Dakota trots att FN har gått in och bett honom avsluta bygget genast. Vilket för mig till ännu en punkt jag vill ta upp: Diskrimineringen mot ursprungsbefolkningar. Jag tror jag har hört varenda presidentkanditat, varenda politiker, nästan varenda amerikan tala om vilken "great nation" USA är. "The land of the free" som det så ironiskt kallas. Det måste vara som ett slag i ansiktet mot Amerikas ursprungsbefolkning som lever i reservat. Som blev fängslade och dödade. Som tvingades ge ifrån sig landet de levt i samklang med i tusentals år. Och vi ska inte glömma att Sverige har en liknande historia när det gäller Skandinaviens ursprungsbefolkning som på sätt och vis också lever i reservat. Jag är fullt medveten om att ursprungsbefolkningar också mördar och utnyttjar djur. Jag tycker inte det är okej, speciellt inte när det ursäktas med att det är tradition. Och vi människor förstör jorden hur vi än bär oss åt, men nog tycker jag att vissa människor har närmare kontakt med och respekt för naturen än andra. Det är vi rika, vita som skövlar skogar och förstör haven genom vårat sätt att leva. Det kan vi inte skylla på någon annan och det måste vi själva ta ansvar för.
 
 
Och det för mig till det sista jag kommer skriva i det här inlägget, även fast det känns som att jag har tusen fler saker att säga. Individen är stark. Du som läser det här - du är så stark! Inser du hur mycket makt du egentligen har? Vem vet vilken skillnad det gör vem som sitter som USA:s president. Det som verkligen styr USA och världen är bankerna och industrierna. Pengar helt enkelt. Och är du myndig med egen inkomst bestämer du helt och fullt vad du gör med de pengarna du får ut efter skatt. Du röstar varje dag. Det är så du påverkar mest som individ - vad du väljer att göra med dina pengar. Tyvärr lever vi i en värld där pengar styr, men det betyder också att vi kan påverka med dem. Sluta stötta industrier som varken behandlar djur, människor eller planeten rättvist. Köp ekologiskt och Fairtrade. Bli vegan. Välj grön el och elbil. Byt bank till en som investerar pengarna hållbart. Du har så otroligt mycket makt! Vi "små" är många, många fler än politikerna. De val vi gör gör skillnad!
 
 
Vi kan även påverka utanför pengarna. Vill du inte leva i en rasistisk värld - var inte rasistisk. Vill du leva i en rättvis värld - var rättvis. Be the change you want to see in the world. När det kommer till vem eller vilka som har mest makt är det inte mycket vi kan göra annat än att rösta och försöka påverka. Men vi kan bestämma över oss själva. Vad vi säger och hur vi betèr oss. Det är inte lätt att hålla sitt hjärta mjukt i en hård värld, men det går åtminstonde att försöka. Mer kan vi inte göra.
Och ni som har barn: Ni skapar framtiden. Lär era barn rättvisa och att de är starka. Lär dem om förtryck och makt och få dem att inse att de kan göra skillnad. Men framför allt: Lär dem att älska sig själva och andra. Se dem i ögonen varje dag och säg att du älskar dem. Lär dem att se sig själva i spegeln och säga: "Jag älskar dig". Lär dem att ingen är bättre än dem, men också att de inte är bättre än någon annan. Att vi alla är precis lika mycket värda. Vare sig vi är ljus- eller mörkhyade, muslim eller kristen, heterosexuell eller homosexuell, kvinna eller man, vuxen eller barn, människa eller ko. Jag tror det är det viktigaste. Att vara älskad inifrån och ut. Tror det är väldigt, väldigt svårt att vilja skada andra då.
 
 
Vi skapar världen tillsammans. Vi är starka. Och som Bamse säger: Är en stark måste en också vara snäll.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mahlyn

Skriv om det där med tidsåldrar och stjärntecken nu! :O :O Blev fruktansvärt nyfiken! :D

Svar: Hihi, det kommer! ;) :D
frusentuva.blogg.se

2016-11-20 @ 00:16:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0