Så tokigt det kan bli!

 
Jag brukar som regel läsa igenom mina inlägg efter att jag har publicerat dem, för att rätta till stavfel eller konstiga formuleringar. Oftast läser jag inte igenom dem förrän jag ska skriva nästa inlägg, men ibland läser jag dem någon dag efteråt och går in och ändrar det jag tycker är fel. Som jag inte tänkte på i stunden jag skrev det.
 
 
Nu på morgonen läste jag igenom det jag skrev igår om min farmors bokmärken. Inlägget började så här: "Jag hittade min farmors bokmärken från när hon var liten i en låda".
 
 
Jag vill bara förtydliga att min farmor aldrig har varit liten i en låda. Vad jag vet hade hon en lycklig barndom och har bott i hus eller lägenhet hela sitt liv. Det jag menade var att jag hittade farmors bokmärken från när hon var liten - i en låda. Så tokigt det kan bli! Men det är ju bättre att det blir roligt fel än dumt fel. Jag kommer nog fnissa åt det här hela dagen i alla fall och föreställa mig farmor liten i en låda.
 
 
Nu är det i alla fall korrigerat och nu står det så här: "I en låda hittade jag min farmors bokmärken från när hon var liten."
 
 
Jag är dock fortfarande en obotlig felstavare och felformulerare, men det hoppas jag att ni har överseende med. Detta är ju faktiskt ingen språkblogg.
 
 
Trevlig helg!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0