Första advent och bakplaner

 
 
 
 
I helgen var det första advent och jag och Mats var på adventsbak hos några kompisar dagen innan.
 
 
 
 
 
 
Jag gjorde pepparkaksbollar från karinevelina.se. Här (länk) har ni receptet. De smakar pepparkaksdeg! Jag slängde också ihop Icas veganska fudge. Himla god, alltså! En ny favorit. Ett tips är att riva i apelsinskal från ekologiska apelsiner. Och gör minst dubbel sats. De försvinner fort. Här (länk) har ni det receptet.
 
 
Det var så mysigt och doftade så gott av pepparkakor och fruktbröd och knäck. Blev så inspirerad och sugen på att baka massa saker. Tror till och med att jag ska försöka mig på en deg. Vill prova att göra lussebullar med mandelmassa och syltade apelsinskal (har fått dille på apelsinskal!) efter Clara Lidströms (underbaraclaras.se) recept. Fast jag veganiserar alla mina recept, så klart, och gör dem glutenfria. Eftersom jag föredrar att äta glutenfritt. Här (länk) har ni Claras saffransknutar. Vill också baka vörtbröd. Det gick bra för ett par år sedan, så håller tummarna att det gör det i år också. Jäst och jag är inte de bästa kompisar precis. Mna bröd och bullar brukar smaka öl. Men skam den som ger sig! Knäck vore ju himla gott också. Men det är lite samma visa där. Min knäck brukar inte smaka öl, men antingen bränna fast sig något fördjävulskt i kastrullen eller stanna på kolastadiet. 
 
 
 
 
 
 
Första advent började vi julpynta. Nu är allting uppe. Till och med granen. Vi har plastgran, så varför vänta?
 
 
Vad tycker ni om årets julkalender förresten? Jag ÄLSKAR den redan. Jag älskar Eva Rydberg och allt hon tar i, så det är kanske inte så konstigt. Men jag tror jag hade gillat den även om hon inte varit med. Så skön kontrast mot förra årets. Det tycker jag Svt är så bra på - skapa nya historier olik de tidigare årens. Inte upprepa samma sak år efter år. Så uppfriskande!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0