Fler böcker

 
 
 
 
 
Jag fick pengar av farmor i julklapp och födelsedagspresent och med de har jag köpt mig böcker (surprise!). Jag visste direkt vilken bok jag var på jakt efter när jag gick in i bokhandeln: Picknick - utflykter och inflykter av Pia & Dennis Kammeborn. Pia bloggar på kammebornia.se. Både Pia och Dennis finns på instagram. Pia som @kammebornia och Dennis som @kingofkammebornia. På YouTube kan ni också hitta deras underbara podcast. Sök på "Kammebornia podcast" så hittar ni rätt. Anledningen till att jag ville köpa deras fantastiska bok (har bara bläddrat i den än så länge men kan redan säga att den är fantastisk) är därför att de båda inspirerar mig så otroligt mycket. Pias vackra texter och bilder. Och Dennis lika vackra diton. Deras sätt att se på livet och deras starka tro på kärlek. Ja, ni hör. Jag tycker kammebornia.se verkligen är en hemsida ni ska besöka och jag skriver mer om Picknick - utflykter och inflykter när jag har läst den.
 
 
Jag köpte också tre pocketböcker som var på rea: Andra världskrigets hemligheter av Guido Knopp, Ryska revolutionen av Robert Servic samt Elisabeth I -Historien om drottningen och hennes förtrogna av Anna Whitelock. Skriver nog mer om dessa också när jag har läst dem. Brukar bli ganska förälskad i de flesta böcker jag läser.
 
 
Och sen så köpte jag den här, också på rea:
 
 
 
 
 
 
En potatisbok! Har jag nämnt att jag älskar potatis? Om inte så... Jag älskar potatis! Tycker det är så gott och billigt och mättande. Och nu har jag en bok med 133 potatisrecept! Faster Hannas potatisbok heter den och är skriven av Anita Stjernlöf - Lund.
Fick också en bok av mamma och pappa i julklapp. Alla onda ting är tre heter den och är skriven av Rolf Carlsson. Den tänkte jag också skriva mer om när jag läst den.
 
 
Jag har en liten överenskommelse med mig själv att jag bara ska köpa eller önska mig nytryckta böcker om det är sådana böcker jag kommer titta i fler än en gång. Så som till exempel kokböcker eller sådana böcker som är vackra eller på annat vis inspirerande. Eller om jag verkligen vill stötta författaren som kanske ger ut sin bok privat eller på ett mindre förlag. Jag köper också böcker som är på rea. Har fått för mig att de böckerna ändå kasseras om ingen köper dem, men det kanske de inte gör? Annars håller jag mig till loppisar eller lånar på bibliotek och av bekanta. Är så dåligt insatt i vilket som är det mest miljövänliga sättet att trycka böcker på. Och innan jag vet mer känner jag att jag vill hålla mig undan från den industrin.
 
 
Men jag skulle inte vilja leva i en värld utan böcker. Så jag hoppas boktillverkning också håller på att utvecklas åt ett mer hållbart håll.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0