Spänning

 
 
 
 
Här kommer lite spännande tips på böcker som jag har läst den senaste tiden (Inom ett år ungefär, haha. Men har läst annat mellan dessa tre böcker.):
 
 
We'll Meet Again - Mary Higgins Clark:   Den här boken fick jag låna av mamma för ett tag sedan. Hon sa att den var väldigt lättläst och det håller jag verkligen med om. Det blir ju alltid en extra utmaning för hjärnan att läsa på engelska, även fast jag tycker jag är flytande i språket. Boken handlar om en kvinna i New York-trakten som blir dömd för mordet på sin man. Eftersom hon har en stor minneslucka från den tidpunkten vet hon inte om hon har begått brottet eller ej, men hon har en känsla av att hon är oskyldig. När hon kommer ut från fängelset ber hon en reporter undersöka hur det ligger till och denna reporter hamnar mitt i en härva av bedrägeri och svartsjuka. Boken innehåller många karaktärer men jag tyckte inte det var svårt att hålla isär dem. Namnen upprepas ofta och det dröjde inte länge innan jag hade koll på vem som var vem. We'll Meet Again är skriven i mitten av 90-talet och det märks i beskrivningarna. För att nämna några exempel så ringer de från biltelefoner och World Trade Center står kvar. Jag kan verkligen rekommendera den här boken ifall du är sugen på att läsa på engelska men inte är så van. Eller om du vill läsa en spännande roman som är lätt att hänga med i. Då är den här boken någonting för dig!
 
 
 
Playground - Lars Kepler:   Fick Keplers (Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril) näst senaste bok i julklapp förra julen av min svägerska och hennes familj. Keplers böcker brukar skrämma mig något otroligt mycket, men den här var annorlunda. Den handlar om en soldat som dör och kommer till dödsriket. Dödsriket är en kinesisk hamnstad där den organiserade brottsligheten har tagit över och det knappt finns någon rättvisa. När Jasmin kommer tillbaka till livet kan hon inte sluta tala om vad hon upplevde i döden. Omgivningen tror hon är psykisk sjuk och hon spärras in. Hon blir tillslut friskförklarad och går vidare i livet. Hon får en son och när hans hjärta stannar i samband med en bilolycka följer Jasmin frivilligt med sin son in i döden för att hjälpa honom genom det krångliga och orättvisa systemet i dödsriket så att han kan komma tillbaka till livet. Det här är absolut min favoritbok av Kepler hittills. Den är väldigt olik de andra böckerna, men den känns ändå bekant i berättarstilen. Den lämnade mig väldigt rörd och fundersam. Jag skulle nästan säga att den är lite sorglig. Den har verkligen fått mig att fundera över vad som kommer sen och på alla olika myter och berättelser från människor som har varit på andra sidan. Jag hoppas det dröjer länge innan jag kommer dit, men nog tror jag att det finns någonting mer.
 
 
 
De försvunna - Carolin Eriksson:   Den här fick jag också låna av mamma. Har gillat Carolines tidigare böcker, Djävulen hjälpte mig och Inga gudar jämte mig ,som båda två är fiktiva romaner baserade på verkliga historiska brott. Den här boken är dock helt fiktiv och utspelar sig i nutid. Caroline är förutom författare också socialpsykolog och det tycker jag märks på hennes sätt att berätta. Hon går verkligen in i hjärnan på människan och en får se allt som händer där inne. De försvunna handlar om Greta som varit med om en traumatisk händelse i barndomen. Hon har förträngt händelsen och på grund av det, när hon senare i livet hamnar i ett destruktivt förhållande, håller hon på att förlora förståndet helt. Den här romanen svänger gång på gång och är riktigt bra skriven tycker jag. Just när du tror att du har koll på läget tar berättelsen en annan vändning. Det känns som att en är i Gretas förvirrade hjärna och precis som henne inte riktigt kan sätta fingret på vad det är som sker. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0