Vikten av kommunikation

 
 
Here we go again. Jag har hakat upp mig på någonting jag skrivit och vill inte att folk ska bli ledsna eller stötta eller att det ska råda missförstånd. Jag jobbar på att släppa taget.
 
 
I alla fall... Jag skrev för ett tag sedan att jag tror att barn är känsliga för energier och därför vill jag försöka dölja när jag är sur eller arg för dem. Med det menar jag riktigt små barn. Med de barn det går att prata med tycker jag nästan tvärtom. Att det är viktigt att uttrycka sina känslor. Säga vad en tänker på och hur en mår, så det inte blir massa frågetecken för barnet. Kommunicera helt enkelt (något jag inte är bra på alls).
 
 
Det gäller väl överlag. Jag och en annan person pratade om det för inte så länge sedan, hur svårt människor har att uttrycka sina känslor. "Hur mår du?" "Jag mår bra, tack" brukar det låta även fast svararen kanske inte alls mår bra.
 
 
Det är väl klart att en kanske inte vill dela det en tänker på och känner för vem som helst, men jag tror att vi alla behöver någon att prata med. På riktigt. Jag är så glad för de personerna i mitt liv som verkligen lyssnar när jag behöver. Vad gjorde jag utan dessa djupa samtal? Det är klart att jag inte kan tala om allt, veganism och den feminism jag tror på (inte den individuella kvinnas frigörelse utan kvinnan som grupp) är inte jättepopulär inom min bekantskapskrets, därför har jag skrivit mycket om dessa två ämnen här på bloggen. Försökt nå ut till likasinnade när det gäller de punkterna.
 
 
Jag försöker lyssna på människor när jag känner att jag orkar. Jag tror att jag har varit en sådan person som lyssnar och förstår i någras liv. Kanske är fortfarande. Jag kan känna mig så smickrad när människor väljer att lätta sina hjärtan för mig. Samtidigt som det skapar en nervositet inom mig att jag inte ska kunna stötta på rätt sätt. Men de flesta vill bara prata av sig och ett lyssnande öra är allt som behövs.
 
 
Jag tycker jag har svårt att kommunicera det jag känner och tänker. Något jag vill försöka bli bättre på. Det brukar vara sådana personer som ser ändå som jag kan prata med. De där fantastiska som förstår utan att en behöver säga ett enda ord. Sådana personer som vi alla behöver. Men jag tror den riktiga vinsten kan göras om vi lär oss att kommunicera mer allihopa med varandra. Det vill jag jobba på i alla fall.
 
 
Sen så är ju dagens samhälle väldigt stressigt, så jag förstår att inte alla har ork eller tid till att sätta sig och lyssna. Men samtidigt är det lite synd att det är så.
 
 
 
 
 
Det här är en av björkarna i våran trädgård. Jag vet inte varför, men när vi började kolla på hus fick jag en jättestark känsla av att jag ville ha björkar i trädgården. Det gick i uppfyllelse.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0