Nyårsafton

 

Abborrberget

 
 

Abborrtjärn

 

Snö igen (nästan)

 
 
När jag vaknade idag snöade det faktiskt. Men nu har det börjat smälta bort och bli blaskigt. Men vilken skillnad det gör ändå med lite vitt på marken, dagarna känns mycket ljusare.
 
 
 
 

Längtan

Nej, inte till julafton faktiskt. En sån här dyster och grå (grön) december får man faktiskt längta tillbaka till sommaren. Vilken underbar sommar vi hade i år!
 

Nyponpannkakor

Måste bara få säga: vilken god lunch jag åt idag! Nyponpannkakor med chokladsås och bär. Tog receptet härifrån. Gjorde exakt som det står, men hade bovetemjöl istället för mandelmjöl och istället för vaniljpulver och sukrin hade jag ca. 2 tsk ekologiskt vaniljsocker. Likadant i chokladsåsen. Detta ska definitivt göras fler gånger!
 

Dyster december


Snön får jättegärna komma tillbaka nu. Och stanna denna gången.

Brödbakning

Idag har jag prövat mig på att baka glutenfritt bröd. Är inte glutenintolerant, men när magen är extra känslig är det skönt att låta den vila. Och nu i juletider blir det ju ofta extra mycket gluten i form av alla goda lussekatter och pepparkakor man äter! Så då tänkte jag dra ner lite på gluten i vardagen.
 
Receptet tog jag härifrån, Evelinas ekologiska blogg, full med tips och recept! Jag bytte dock ut quinoamjölet mot bovetemjöl, eftersom jag inte kunde hitta quinoamjöl någonstans.
 
Det blev en god kvällsmat :) 

Snö!

 
Vad härligt! Får se hur länge den stannar, har hört att den ska smälta bort redan till veckan. Så nu gäller det att vara ute så mycket som möjligt under helgen. Får se hur bra jag lyckas med det, är ju så kallt, haha! Snön kanske är vackrast när man ser på den inifrån värmen ändå? Men imorgon ska vi på Mariebergsskogens julmarknad, så då blir det en utedag i alla fall :)
 
 
Och nu äntligen fick jag min bild på en röd tomat med snö i bakgrunden! :D
 
 

Juni, november

 

Sicilien del 2

Som utlovat kommer här lite mobilbilder från Giardini-Naxos som jag och min vän besökte i maj!
 
Här är en den jättehöga muren som var på ena sidan av den arkeologiska parken (inte den muren jag skrev om i förra inlägget, den som var gjord av lava).
 
Med små "titthål", hihi :)
 
Känns som att alllting är större utomlands. Kolla megakotten!
 
 
En mulen dag gick vi in till en by (som jag inte kommer ihåg vad den hette) där det bodde mest lokala Sicilianer. Där vi bodde var det mer turist-samhälle. Här är lite bilder från den byn :)
Den här kyrkan letade vi efter i en evighet! Vet inte varför, vi fick bara för oss att vi MÅSTE se en italiensk kyrka, haha!
 
 
Ja, det var lite mer bilder från Sicilien. Kan ju inte visa allt, men man får nog ändå en ganska så bra bild av hur det var :)
 
För att läsa första delen, klicka här.

Första advent

 
Dags att tända första ljuset...

Frusen sjö

 
När jag var ute och gick för någon dag sen hade isen börjat täcka sjön. Så fint! Det blir liksom en viss känsla i luften. Det luktar is.
 
 
 
 
Känns skönt att det går mot kallare tider nu, längtar efter snö som lyser upp i mörkret.
 
 

RSS 2.0