Odling

 
 
 
 
 
 
I år har vi en röd körsbärstomatplanta, en gul körsbärstomatplanta och en röd paprikaplanta. Inne har vi också två plantor med gula chilis och två med röda chilis. Och så har vi små svarta körsbärsplantor och sockerärtor på g!
 
 
 
 
 
 
 
 
Och det här, mina vänner, är en liten vinbärsbuske. Vi är osäkra på om den kommer ge svarta eller röda vinbär. Vi fick fyra skott av vinbärsbuskar förra året. Två röda och två svarta. Bara en överlevde vintern och vi vet som sagt inte vilken det är. Nu står busken i en stor kruka så den kan växa till sig i sommar och förhoppningsvis klara sig över vintern.
 
 
 
 
 
 
 
 
Minns ni att jag planterade en avokadokärna förra året? Så här stor och fin är plantan nu. Den ska också få en större kruka och förhoppningsvis växa sig riktigt stor och stabil! Vi skaffade en UV-lampa i höstas och det har verkligen räddat avokadon och citronplantorna.
 
 
 

Favoritlunch

 
 
 
Jag gillar att äta frukt till både frukost och lunch och favoriten vid lunchtid är smoothie. Helst en grön smoothie gjord på 6-8 bananer, beroende på hur hungrig jag är, vatten och massa grönt. Till exempel spenat eller romansallad. I går gjorde jag en smoothie (bilden) på 6 bananer och vetegräspulver. Den blev grön och vacker även utan färska blad och smälte in i våran djungel av plantor.
 
 
Nu när det börjar bli varmare lockar vattniga frukter mycket. En annan smoothie-favorit är mango och amerikanska blåbär. Blir supergott! Båda finns att köpa frysta i vissa affärer.
 
 
 
 
 
 
När jag inte har någon färsk frukt hemma vill jag att lunchen ska gå snabbt att göra. Ris är perfekt - och gott! I dag gjorde jag en risskål till lunch med hälften råris och hälften basmatiris. Under dagen gillar jag inte att ha så mycket smak, så jag blandade riset med lite röd currypasta och sojasås. Men det går såklart att krydda hur mycket en vill med vilka kryddor som helst. Vitlök är alltid gott. Skar upp lite avokado och kokade haricoverts. Hade gröna oliver i kylskåpet som jag kände mig sugen på också. Gott med salt i värmen!
 

There's no wifi out here, but I promise you the connection is better

 
 
 

Det som komma skall

 
 
 
 
I kalla, blåsiga april kollar jag på bilder från förra senvåren och den tidiga sommaren, för att påminna mig själv om vad som väntar i en inte allt för avlägsen framtid. Alla vackra färger och värmen som kommer tillbaka. De här bilderna är från maj och juni i fjol.
 
 
 
 
 
 
Stadsträdgården kommer blomma, fontänen spruta vatten och glasskiosken sälja glass.
 
 
 
 
 
 
Syrliga granskott.
 
 
 
 
 
 
Gräslöksblommor.
 
 
 
 
 
 
Färskpotatis och dill.
 

RSS 2.0