Favoritlunch

 
 
 
Jag gillar att äta frukt till både frukost och lunch och favoriten vid lunchtid är smoothie. Helst en grön smoothie gjord på 6-8 bananer, beroende på hur hungrig jag är, vatten och massa grönt. Till exempel spenat eller romansallad. I går gjorde jag en smoothie (bilden) på 6 bananer och vetegräspulver. Den blev grön och vacker även utan färska blad och smälte in i våran djungel av plantor.
 
 
Nu när det börjar bli varmare lockar vattniga frukter mycket. En annan smoothie-favorit är mango och amerikanska blåbär. Blir supergott! Båda finns att köpa frysta i vissa affärer.
 
 
 
 
 
 
När jag inte har någon färsk frukt hemma vill jag att lunchen ska gå snabbt att göra. Ris är perfekt - och gott! I dag gjorde jag en risskål till lunch med hälften råris och hälften basmatiris. Under dagen gillar jag inte att ha så mycket smak, så jag blandade riset med lite röd currypasta och sojasås. Men det går såklart att krydda hur mycket en vill med vilka kryddor som helst. Vitlök är alltid gott. Skar upp lite avokado och kokade haricoverts. Hade gröna oliver i kylskåpet som jag kände mig sugen på också. Gott med salt i värmen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0