Midsommar, bad och double rainbow

 
 
 
Jag och Mats spenderade midsommarhelgen uppe i Torsby!
Den bestod av vackra junikvällar...
 
 
 
 
... god mat ...
 
 
 
 
... och trevligt sällskap!
Något skulle lagas, kommer inte ihåg vad, men det verkar ha varit klurigt ;)
 
 
 
 
Väl hemma igen fick jag se inte en utan två regnbågar! Alltid kul när det händer. Det gör det värt regnet på något sätt, även fast jag inte har någonting emot regn. Tycker det är ganska så skönt :)
 
 
 
 
Och nu i helgen blev det en spontantripp till Filipstad där det solades och premiärbadades. Det var skönt men sviiiinkallt, haha! 16 grader i vattnet och 17 vid ytan.
 
 
 
 
Glömde min kamera i Karlstad, men jag fick låna pappas.
Kul att testa på en ny kamera! Lägger ut fler bilder senare i veckan :)
 
 

Ett ryt mot män och anti-feminister!

 
Det är mycket snack om att feminister är manshatande. Det stämmer naturligtvis inte. Inte på alla feminister. Men det finns de som hatar män. Det finns de som har fått nog och som ryter ifrån och det rejält. Jag hatar inte män och jag hoppas att jag aldrig kommer göra det heller, men jag förstår så väl de kvinnor som har fått nog. Som inte orkar vara förstående och ha överseende längre.
Och nu måste jag få ryta ifrån!
Får män och anti-feminister vara arga på mig som feminist får jag vara arg på dem!
 
Ladydahmer har börjat blogga igen efter ett långt uppehåll. Eller i alla fall skrivit ett nytt inlägg. Att hon orkar! Så mycket hat och hårda ord som hon får ta emot på alla sociala medier. Från anti-feminister men också från sådana som kallar sig själva för feminister. Alltså sådana som säger sig se och vara emot de orättvisor som finns i samhället mellan män och kvinnor och som då också vet att kvinnor smutskastas och trycks ner i högre grad än män på internet, av både män och kvinnor. Ändå väljer de att göra just det de säger sig vara emot, förtrycka en kvinna. Varför? Därför att hon blir arg över orättvisor. Men då är man en manshatande feminist och de, de är extrema och farliga, även i ögonen på andra feminister. "Inom feminismen finns det inget hat" är devisen. Men hur mycket hat kan man ta innan man själv börjar hata tillbaka?
 
Har man inte rätt att hata sina förtryckare? Konstigt att man får hata och trasha feminister hur mycket man vill, men hatar man tillbaka som feminist är man extrem. Feminism är strävan efter allas lika värde. Vare sig du är född med snopp eller snippa, mörk eller ljus hy, attraktion till det motsatta könet eller samma kön, underviktig eller överviktg, fattig eller rik. En kärleksfull ideologi, så som jag vill att världen ska vara. En värld utan ilska och hat. Men ju mer jag läser, ju mer mina ögon öppnas, desto argare blir jag. Jag är så förbannat trött och arg på alla orättvisor och på alla som förnekar dem. Men mest är jag arg på de som är arga. Och de är övervägande män.
 
Det är så skönt med bloggen. En plats där jag kan skriva av mig alla tankar som kretsar i mitt huvud. Ofta saker jag inte kan prata med någon jag känner om, för jag vet att de inte tycker likadant. Jag försöker hålla en god ton och inte låta för hård (svårt att avgöra i och för sig när det är en text) men ibland måste jag få ur mig lite. Ventilera. Underbaraclara har en kategori på sin blogg som heter Clara ryter ifrånSå himla bra grej! Ryta ifrån ibland och sen gå tillbaka till sin vanliga sinnesstämning. 
 
Jag vill att min blogg ska vara en vacker plats med vackra tankar och bilder, men det blir mycket "halv-ryt" när jag känner att någonting äter upp mig inifrån och att jag inte kan prata om det med någon. Då måste jag få "prata" med min blogg. Jag måste få ryta ifrån innan jag spricker och börjar hata!
 
 
 
Klockren bild från bloggen morgonkaffet.se. Jag tog den dock från ladydahmer.nu
 
 
Jag lovade mig själv när jag "kom ut" som feminist att aldrig ryta. Att borsta av all skit jag utan tvekan visste att jag skulle få ta emot. Jag avskyr hat och ilska, men jag är inte gjord av stål, jag blir arg jag med. Jag kan bli så arg att jag får ont i hjärtat därför att jag håller det inom mig. Jag har brutit mitt löfte flera gånger för ta mig tusan vilka idioter det finns därute som inte förstår skillnaden mellan hat och hat och vilka olika konsekvenser de får! Kvinnohat leder till våldtäckt, lägre lön, sämre vård m.m. Manshat leder till... sårade män. Så de som är mot feminism, mot allas lika värde, mot att kvinnor ska slippa våldtäckter och lägre löner, de är det därför att mäns egon blir sårade. Och ja, jag är arg på dem! Arg på de som är emot en jämställd värld.
 
Jag vill leva i en värld där det inte pratas om folk bakom deras ryggar. Där folk inte använder nedsättande ord om folk som inte ser ut eller beter sig likadant som en själv. Där man inte behöver bli arg och hata. Där det som brukar kallas för feminint är normen istället för den hårda, tuffa, "manliga" normen som råder i dag, som leder till att världen är hård och tuff. Tänk om mjukhet, försiktighet och omtänksamhet var idealet, tänk vilken vacker värld vi skulle leva i.
 
Jag är sååååå trött på folk som använder ord som n*ger och m*ngo m.m, fastän man vet att de är nedsättande och att det finns folk som mår dåligt av att höra dessa ord därför att de har en annan betydelse för dem än för oss som de inte påverkar! Det spelar ingen roll att "det har alltid hetat så" eller att "man menar inget illa med det", det sårar folk och fortsätter man använda sådana ord menar man visst något illa med det.
 
Jag lär mig varje dag. Jag ser så mycket nu som jag inte såg för bara ett par år sedan. Hur förnekande vi är. Folk är så nöjda i Sverige. Vi är det mest jämställda landet i världen därför tycker vi inte att feminism behövs här och vi behandlar boskapsdjur bäst i Europa därför tycker vi inte att vi behöver köpa ekologiskt kött eller sluta äta det helt. Hur kan mest och bäst vara målet? Det är väl inte en tävling? Ska inte helt jämställt vara det vi strävar efter? Är det här allt? Är Sverige Utopia? Blir det inte bättre än så här? Nej, usch! Fy fasen! Då anmäler jag mig frivilligt att åka med till Mars för då vill jag inte vara med längre.
 
Jag måste få tro på en bättre och mer kärleksfull värld, annars står jag inte ut. Och jag tänker låta mig själv få vara arg ibland. Arg på män och bakåtsträvande idioter som tycker jämställdhet och feminism inte behövs.
 
Och för att få ur mig den allra sista ilskan jag har i mig just nu: Bläääääääääääää vad jag kan bli trött på folk!!!!!
 
 
 
(Bildkälla)
 

Havre-, kokos- och vaniljbollar

 
 
 
Här har jag lagt upp en skitdålig mobilbild som fokuserar på min stortå, men det är faktiskt den lilla kokosbollen i min hand jag vill ska synas mest. För den var göööööörgo' på ren värmländska! Fick ett sötsug en kväll och hade ingenting att mumsa på, så då slängde jag ihop en sats semi-raw havrebollar. Har aldrig gjort sådana förut och gick inte efter något recept, utan höftade fram det jag trodde skulle smaka bra. De smakade sockerkakssmet/kakdeg. Nom nom nom! Tänkte att jag skriver upp receptet här på bloggen innan jag glömmer det :)
 
Så här har ni ett orginalrecept från mig. Händer ungefär en gång vartannat år!
 
 
Havre-, kokos- och vaniljbollar ca. 10 st.
 
12 små, mjuka dadlar, urkärnade
1 msk kokosolja
2-3 msk sirap
1 1/2 dl havregryn
~1/4 tsk vaniljpulver
Kokosflingor
 
Mixa ihop allt till en kletig deg och rulla sedan i kokosflingor. Låt vila i kylskåpet ett tag så de blir fastare. Ät och njut!
 
 

Förbjuda män?

 
Underbaraclara publicerade den här texten på sin instagram i dag. Texten är inte skriven av henne, hon bara repostade den. Något jag också hade gjort om jag kunnat. Tycker den är så bra skriven! HÄR är länken till den repostade texten från Underbaraclaras instagram-sida. Jag skriver den här också:
 
 
"Med tanke på att internet har exploderat i invandrarfientlighet
för att Lisa Holms misstänkta mördare är utländska gästarbetare
och olika teorier om att deras bakgrund har med mordet
att göra, att det går att förhindra sådana fasansfulla händelser
med striktare invandringspolitik.
Då funderar jag på om det inte också är dags att
förbjuda lastbilschaufförer eftersom Anders Eklund tog sig runt
på stora geografiska områden bakom ratten. Eller om vi ska
förhindra män från att bli polischefer så att inte en ny
Göran Lindberg kan gömma sig bakom den trovärdiga
fasaden. Kanske också att det är dags att förbjuda
verkstäder från att ha firmafester eftersom Hagamannen
Niklas Lindgren begick flera av sina våldtäckter full
på väg från ölkvällar med kollegorna. Vi måste eventuellt
också stoppa män från att cykla nattetid eftersom
Örebromannen alltid letade rätt på sina offer cyklandes."
 
 

Det är för hemskt det som har hänt Lisa. Det ska inte få hända, men ändå händer det. Vi vet inte varför än men man kan väl tänka sig att det beror på att vissa människor anser sig ha rätt att ta en annan människas liv. Det beror inte på att det kommer hit personer från andra länder som behöver komma bort från den fattiga, krigshärjade verklighet de lever i i sina hemländer. Det är klart det finns idioter överallt på detta jordklot och några av de som kommer hit är säkert just det, idioter som begår brott. Men det finns betydligt fler "svenska" idioter! Enligt den HÄR sidan är brott begångna av människor boende i Sverige men födda någon annanstans så gott som obefintliga och de som begår flest brott är de som är födda här. Att förbjuda invandring är inte lösningen. 
 
Om något skulle förbjudas så borde det vara män, som Underbaraclara skriver, det är den gemensamma nämnaren för nästan alla brottslingar. Det är självklart inte lösningen heller, men då skulle vi slippa 85% av alla våldsbrott och 98% av alla våldtäkter. Och det låter ju inte så dumt!
 
Om det nu måste bli en diskussion kring en ung kvinnas död innan hon ens har hunnit komma i jorden borde väl fokus ändå ligga där? På att män är överrepresenterade när det kommer till nästan alla typer av brott och på att hitta en lösning på det problemet.
 
Jag tror inte Lisas liv togs för att de misstänkta är födda någon annanstans än i Sverige. Vi vet inte varför hon blev mördad, men förövarna var förmodligen män och män begår 93% av alla mord. Det är allt vi vet.
 
Vila i frid, Lisa <3
 

Gräslöksblommor

 
 
 
Inte har jag tänkt på hur vackra gräslöksblommor är förut.
Men det gör jag nu.
 
 
 

Utomhusyoga

 
 
 
Jag och Marie hade vårt första yogapass utomhus för ett par timmar sedan.
Det var heeeeeeelt underbart! Efter en fnittrig och vinglig (det blåste som tusan!) början kom vi in i yoga-mode med blå himmel som tak och gräs som golv.
 
Detta ska göras fler gånger!
 
 

Fluor-uppdatering

 
I torsdags var jag till folktandvården för en vanlig undersökning. Jag slutade använda fluor förra gången jag var där för ungefär ett och ett halvt år sen, för att se om det verkligen gör nån skillnad för munhälsan att använda fluor. Hade inte förväntat mig några hål eftersom jag för det första inte har haft ont och för det andra eftersom jag inte brukar ha hål. Det jag var orolig för var emaljen. Har väl inte känt av något där heller, hur man nu känner att man har dåligt med emalj, ilningar antar jag, men man vet ju ändå inte. Tandhygenisten som undersökte mig tyckte allt såg bra ut! Hon sa till och med att det syntes att jag var noga med tandtråd och att det var konstigt att jag inte hade hål i mina visdomständer eftersom de sitter på ett sätt som gör det typ omöjligt att göra rent dem på (de ska förmodligen opereras bort i höst :/ ). Kul att hon såg att jag är noga med tandtråd, för det har jag banne mig varit om jag får säga det själv! Jag har gått från att aldrig använda tandtråd till att använda det i princip varje morgon och kväll. Jag läste då för ungefär ett och ett halvt år sen att det inte spelar sån himla stor roll vad man använder för tandkräm eller munskölj, huvudsaken är att man gör rent. Så numera är tandtråd och tandpetare mina bästa vänner! 
 
Personligen är det två saker jag märkt sen jag slutade använda fluor. Det första är att jag har fått gulare tänder. Men det tror jag beror på att jag har använt vitgörande tändkrämer sen jag var typ 18 och nu när jag inte gör det så kommer min naturliga färg fram. Det är min teori i alla fall. Det andra jag har märkt är vad lätt det är att göra rent tänderna med fluor! Jag tänker absolut inte börja använda det igen, men jag måste erkänna att det var smidigt som tusan att använda fluortandkräm. Fluor är ju smutsavvisande men har fler egenskaper än så, egenskaper jag inte vill utsätta mig själv för i onödan. Det krävs lite mer noggranhet när man inte borstar med fluor för att få rent. I alla fall för mig, men det är säkert olika från person till person.
 
Jag måste faktiskt avslöja en sak: sen några månader tillbaka borstar jag bara tänderna på kvällen. Jag hörde någonstans att sättet man borstar på manuellt, fram och tillbaka, inte är bra för tänderna eftersom det sliter på emaljen. Man ska borsta i cirklar för att inte skada emaljen och det är svårt att göra om man inte har en eltandborste. Därför nöjer jag mig med oil pulling (Man svischar runt olja, helst kokosolja, i munnen på morgonen innan man har ätit någonting i 10-20 min. Lite som munskölj) och tandtråd på morgonen. Förresten har jag också läst att oil pulling ska vara bra om man vill slippa få tandsten och det kan jag intyga att det är det! Började med det samtidigt som jag slutade med fluor och jag har aldrig haft så lite tandsten som jag hade nu. Plus att det tog typ ett år innnan den kom tillbaka. Förr kom tandstenen tillbaka på bara någon vecka efter att jag varit hos tandhygenisten. So: oilpulling in my heart forever! <3 Oil pulling har också massa andra bra fördelar. Googla det, vettja, om ni vill veta mer! :)
 
Det här är mina erfarenheter av att inte använda fluor på ett och ett halvt år, men det är säkert olika från person till person. Jag har ju turen att jag inte har lätt för att få hål så för mig verkar det räcka med tandtråd, oilpulling och mild borstning en gång per dag. Men för er som har lätt att få hål kanske fluor hjälper. Man får helt enkelt testa sig fram och se vad som fungerar för en själv :)
 
HÄR och HÄR skriver jag mer om vad jag tycker om fluor och lite om oil pulling också.
 

16 år

 
 
 
Jag har en extern hårddisk med massa, massa bilder och filmklipp sparade på. Ibland när jag har lust går jag igenom dem och minns. Det är nästan som att läsa i sin dagbok. Många minnen och tankar som kommer upp. De här bilderna är från sommaren 2006 då jag var 16 år. Tänk, nästan 10 år sen. Vart tar tiden vägen? Sen jag fyllde 20 har åren bara sprungit iväg. Och fortare lär det väl gå ju äldre man blir.
 
 
 
 
Det känns som jag tittar på en helt annan person när jag ser dessa bilder. Andra kanske inte märker sån stor skillnad, men jag kan se utvecklingen. Både på insidan och utsidan. Vem var då 16 åriga Jennifer? Hon var en osäker tonåring som inte gillade att le med öppen mun och plattade håret varje dag. En drömmare som verkligheten börjat göra till realist. Hon hade precis gått klart sitt första år i gymnasiet och ångrade att hon inte hade sökt in till en estetisk linje istället för samhäll.
 
 
 
 
Bilderna är tagna av min kära Lisa, en av mina bästa vänner. Så fort vi fick chansen lånade vi pappas digitalkamera och fotade. Lisa var en naturbegåvning, både framför och bakom kameran. Det var inte jag. Speciellt inte framför... ;) 
 

RSS 2.0