En ny favorit

 
Såg ni Eurovision Song Contest i lördags? Åååååh vad jag älskade Italiens bidrag!! Grande Amore med Il Volo. Hade bara sett videon innan men den var ju ännu bättre live! Jag har lyssnat på deras låtar hela veckan och har verkligen fastnat för en den här låten:
 
 
 
 
 
 
 
Den finns i två versioner, en på engelska och den här på spanska; Mas Que Amor. På engelska heter den We Are Love. De är lika fina båda två men jag föredrar den spanska versionen. Älskar refrängen, den får mig att slappna av helt och hållet. Så om ni känner er stressade eller oroliga, sätt er i ett tyst rum och spela den här låten. Eller lyssna ändå om ni vill höra på något gudomligt vackert!
 
Il Volo kommer att spelas flitigt hos mig i sommar!
Vilka röster!
 

Granskottsmoothie

 
 
 
En bra start på dagen: granskottsmoothie!
Norpade en näve granskott från mammas/min gran när jag var där i helgen. Älskar granskott! Så syrliga och fulla av liv. Men är man gravid eller har njurproblem ska man tydligen inte äta dem. Kan vara bra att veta.
 
Jag blandade ungefär en Jennifer-näve (Har ni inte pyttesmå händer som jag skulle jag rekommendera en halv näve. "Skogssmaken" blev perfekt av den här mängden och sen är jag inte säker på hur mycket granskott man bör äta per dag) granskott med tre ganska stora, röda äpplen och en tesked spirulina för en grönare färg. Till vätska använde jag mandelmjölk blandat med vatten. Blev riktigt smarrigt men en halv pressad citron skulle nog passa bra att ha i också!
 
Den här smoothien är inspirerad av evelinasekologiska's granskottsjuice. Kolla in den HÄR :)
 
 
 

Eurovision!

 
Eftersom jag är lite utav en Melodifestival/Eurovision-nörd har jag fått i uppgift av min kära sambo att tippa vilka som vinner i kväll :D
 

Kul!! Men svårt. Jag brukar, tråkigt nog, hålla med kritikerna när det kommer till vilka låtar som har störst vinnarchans och jurygrupperna brukar i regel rösta som dem också, men det är så hiiiimla svårt att veta vad folket tycker! De som slåss om medaljen är ofta en blandning av de tippade favoriterna och låtar man knappt minns var med och tävlade. Men det är ju det som är en del av det roliga med ESC tycker jag! Alla har verkligen chans att vinna. Nå, nu till vad jag tror. Öööööh... okej! Jag tror att Italien eller Ryssland vinner och att de övriga som kommer vara med i toppen är Australien och Sverige. Norge är säkert med där uppe också. Andra låtar jag gillar men som jag inte tror kommer hamna så högt är Azerbajdzjan, Israel och Estland.
 
Spännande att se hur det blir! Klockan nio i kväll smäller det :)
 
PS. Vad tråkigt att det talas om sabbotage inom Eurovision Song Contenst. Tycker annars att det är den enda tävlingen där hulliganer och fusk inte existerar. ESC och de e-sportmatcher jag har sett. Hoppas det får fortsätta så och inte bli så himla fokuserat på att vinna till varje pris.

En annan väg

 
 
 
Så här skrev jag i min dagbok för ungefär ett år sedan:
 
 
"Läser bloggar som Naturhuset och Gaiadottir och önskar att jag också kunde vara vegan. Kunde leva och vara byggd av det som växer på jorden. Grönt liv. I alla fall största delen av kosten. Är kanske en utopi, men jag ska försöka att ta mig dit."
 
 

Och nu är jag snart där. Det är snart fem månader sedan jag åt en annan en gång levande varelse. Det enda jag äter från djurriket är ost de gånger jag är för lat för att göra mig veganskt pålägg, kanske ett par - tre gånger i månaden, och diverse godis och andra färdigprodukter innehållande mjölk som slinker ner ibland när tiden och orken inte räcker till att laga något från grunden. Men jag jobbar på att sluta med det också. Tricket är att vara förberedd. Är jag hungrig blir jag genast sugen på det min kropp och hjärna har förknippat med mättnad i 25 år = animaliska produkter.
 
Jag vet att många tycker att man behöver ha livsmedel som kommer från djurriket i en hälsosam kost och det är helt okej. Jag förstår er, jag var en av er i 25 år. Jag trodde att när jag kände sug efter kött så var det för att min kropp behövde det. Det är först nu jag har förstått att suget var just det, ett sug efter någonting jag har ätit hela livet, och att allt man behöver för att fungera finns att hämta i växtriket. Förutom b-12. Jag trodde faktiskt att jag hade b-12-brist ett tag nu när jag har mått så dåligt, men värdena såg bra ut. Faktum är att alla mina värden ser topp-topp ut. Skönt att höra men samtidigt konstigt att jag inte mår bra när min kropp mår så bra. Men det är förmodligen psykiskt.
 
 
 
 
Jag har alltid varit känslig men sen jag började äta veganskt, och speciellt mycket raw (ej uppvärmd mat), är mina känslor uppe vid ytan. Jag känner mer. Kan inte förklara det på något annat sätt. Jag känner mig som en del av det hela, inte som en åskådare som efter århundraden av teknik och självutnämnd superioritet ser på allting utifrån, omedveten om vad ens handlingar gör för skada. Även fast jag självklart är en av dem som påverkar miljön negativt. Jag är ju människa jag med. Jag känner sorg och rädsla över sådant jag inte kan påverka, vilket är himla dumt, men jag gör det ändå. Jag känner sorg över det vi människor har gjort och fortfarande gör mot jorden som vi känner den, alla växter och djur som kommer dö ut om vi inte ändrar vårt beteende. Men jag försöker ändra på mitt tankesätt, för vad gör jag för nytta nu? Hur blir världen en bättre plats genom att fokusera på och sprida negativitet?
 
Men när jag äter min tallrik med frukt eller min enorma skål med sallad som tar en timme att äta upp känner jag mig som en del av naturen. Jag äter orörd, vacker, levande föda direkt från marken eller trädet. Självklart köper jag som de flesta andra mat från affären, så den kommer ju inte direkt från jorden, men så gott som. Så här gör alla andra djur på jorden så varför inte människan? När man tar bort allt, alla knivar och spisar, och vi står där med endast våra kroppar som redskap, vad kan vi då äta? Vad säger oss våra instinkter? Vad kan vi äta med våra tänder och vad kan vi fånga med våra händer? Vad klarar vi av att äta rått utan att må dåligt? Jag skulle inte klara av att tugga mig igenom varken ko, gris eller kyckling, skin och allt, med mina platta, oskarpa tänder men jag kan komma på hundratals frukter och grönsaker som jag utan problem kan tugga i mig. Det känns som att det finns något annat vi är menade att äta än vår standard kost som gör oss sjuka. Inte kan det ha varit meningen att vi måste värma upp maten för att kunna äta den. Vad åt vi då i sådana fall innan vi upptäckte elden? Sådana här frågor tänker jag ofta på. Det måste finnas något annat sätt. En annan väg att gå. Sättet vi människor existerar på är inte hållbart varken för jorden eller oss själva. Vi lever längre i dag än för bara några hundra år sedan men vi proppar oss samtidigt fulla med piller för att klara av våra långa liv. Vi lever längre men sjukare liv. Inte kan det vara rätt väg att gå.
 
Ja, inte vet jag. Hade jag alla svaren skulle jag för länge sen slutat leta. Allt jag vet är att det känns som att jag har påbörjat en resa mot mitt nya mer medvetna jag. Det kommer ta tid att släppa in alla nya starka känslor och att rensa ur allt gammalt, både fysiskt och psykiskt, men det är en resa jag vill göra. Jag har aldrig känt mig svagare och mer sårbar samtidigt som jag aldrig har känt mig så stark och säker på min sak. Vad jag försöker komma fram till och beskriva i det här inlägget är upplevelsen av att det här är rätt. Rätt just nu. Vem vet vilken väg jag väljer i framtiden, men just nu känns det här rätt. Det gör ont och jag kommer må dåligt länge men just nu är det här min rätta väg att vandra och jag ska försöka vandra den så mycket jag kan och se vart den leder mig.
 
 
 
 
Fullyrawkristina på youtube har bara ätit råa frukter, grönsaker, bär, nötter och frön i tio år. Hon lägger ut inspirerande videos på recept och detox-hantering bland annat. Också sådana här fina videos som ett stöd i hanteringen av sina känslor när man börjar äta mycket raw. Det är känslosamt att äta ren föda. Hela kroppen och hjärnan rensar ur allt annat man bär på och tankarna blir renare och klarare. Och det kan vara väldigt jobbigt och smärtsamt. Tur att det finns sådana människor som Kristina som har gått igenom det här och står på andra sidan tröskeln och hejar på oss andra som vill gå samma väg. 
 

RSS 2.0