Chokladvåfflor

 
 
 
 
I fredags gjorde jag och en svägerska glutenfria chokladvåfflor.
Vi utgick från det här receptet, men eftersom vi ändrade ganska mycket skriver jag upp "vårat" recept här nedanför.
 
 
 
 
Ingredienser:
 
1 1/2 dl rismjöl
1 dl mandelmjöl
1/2 dl potatismjöl
1 krm havssalt
2 ägg
3 dl mjölk
2 msk smör eller kokosolja
 100 g mörk choklad
(UPPDATERING: Glömde skriva att det ska vara
2 tsk bakpulver i också. Blanda det med mjölerna)
 
Sila alla mjöler genom en sil ner i en bunke. Blanda i saltet.
Smält smöret eller oljan i en kastrull.
Vispa äggen och hälften av mjölken poröst, tillsätt smöret och vänd ner alltihop i mjölblandningen.
Ha i resten av mjölken och vispa försiktigt till en jämn smet.
Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner det i smeten.
Grädda som vanliga våfflor.
 
 
 
 
Om ni tittade på orginalreceptet så ser ni att det ska vara vit choklad i slutet, men det står inte i ingredienslistan hur mycket det ska vara. Eftersom vi åt dessa våfflor till efterrätt hade det varit gott om de var lite sötare, och det hade nog den vita chokladen fixat.
 
Men jag är nästan hundra på att dessa chokladiga våfflor passar utmärkt tillsammans med vaniljglass! Då får man sötma om man vill ha det.
 
De var goda ändå. Speciellt med grädde och röda vinbär :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0